QPS C-Land logo


✆ 078 617 4713

Asbestsanneerder

Hallo en welkom op onze informatiepagina voor de opleiding asbestsaneerder.

Graag willen wij wat meer informatie geven over het opleidingstraject en uitleggen wat we allemaal voor jou kunnen betekenen. Mocht je na het lezen van onderstaande uitleg interesse hebben om deel te nemen, neem dan snel contact op met solliciteren@qpsc-land.nl of bel naar 078 617 47 13.

 

De asbestbranche

Asbest , je hebt er de afgelopen tijd vast wel een keer over gehoord. Het is een hot topic,  maar wat is het nu precies? Asbest is een grondstof die voor komt in de natuur en werd in het verleden veel verwerkt in bouwmaterialen. Echter, men is erachter gekomen dat deze stof schadelijk is voor de gezondheid. Om deze reden heeft het Nederlandse regering besloten dat alle asbest in 2030 in Nederland verwijderd moet zijn. Dit moet uiteraard veilig gebeuren en daarvoor zijn er een hoop extra specialisten nodig. Dit betekent:  beschikbare banen met werkgarantie, opleidingen en een goed salaris. Uiteraard moet je hier wat voor doen, nu wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij via ons kan worden klaargestoomd tot specialist in de asbest.

 

Eerste kennismaking.

Als jij besluit dat dit opleidingstraject iets voor jou is, dan hebben we eerst een gesprek bij ons op het kantoor. Hier kun jij al je vragen stellen en leren wij jou beter kennen.

 

De Speedmeet.

Na de eerste kennismaking zullen we een speedmeet met diverse kandidaten en 5 gerenommeerde bedrijven in de asbest organiseren. Na deze speedmeet kun jij aangeven of er een bedrijf bij zit waar je graag zou willen werken en kan de opdrachtgever aangeven of hij interesse heeft om dit avontuur met jou aan te gaan. Vervolgens kunnen het bedrijf en jij met elkaar kennis maken tijdens een meeloopdag.

 

Meeloopdag   

Om een goed beeld te krijgen van de asbestbranche en het bedrijf dat aan je gekoppeld is tijdens de speedmeet, wordt een meeloop dag georganiseerd. Je zal over het algemeen mee lopen in een sloopploeg omdat je nog niet gekwalificeerd en gecertificeerd bent om in de asbest aan de slag te gaan. Is er een match, dan ga je beginnen met de opleiding.

 

De opleiding:

Het grootste voordeel van deelname aan het traject zijn de certificaten. Jij krijgt certificaten ter waarde van €2.000,00. Hierdoor zal jouw waarde op de arbeidsmarkt toenemen en zal je in de toekomst makkelijker aan het werk blijven.

 

De papieren welke je zult behalen in het traject zijn:

- VCA Basisveiligheid.

Deze opleiding is heel gangbaar voor medewerkers in de bouw en industrie. Je leert hier onveilige situaties te herkennen en wat je moet doen als hier sprake van is. Je ontvangt hier een certificaat voor met een geldigheid van 10 jaar. Deze opleiding duurt gemiddeld 2 tot 3 dagen.

 

- Medische keuring.

Een arts stelt vast of je algemene gezondheid het toelaat om deze werkzaamheden te verrichten. Je ontvangt hier een certificaat voor met een geldigheid van 3 jaar.

Het onderzoek door een arts duurt ongeveer een uur.

 

- Een Face Fit test.

Om veilig in de asbest te kunnen werken word door een specialist een passend en goed sluitend masker aangemeten. Je krijgt hier een certificaat voor met een geldigheid van 1 jaar. Het onderzoek van de specialist duur ongeveer een uur.

 

- DAV 1 (deskundig asbestverwijderaar).

In deze opleiding komen alle procedures aan bod welke gevolgd moeten worden om als saneerder veilig aan het werk te kunnen. Je krijgt hier een certificaat voor met een geldigheid van 6 maanden. Binnen deze 6 maanden moet je je DAV 2 examen doen.

De opleiding duurt 2 dagen plus een halve dag voor de examens.

 

- Vezelveiligheid 1 & 2.

Voordat je aan het werk gaat moet je je voor dit examen online voorbereiden. Hier komen extra veiligheidsmaatregelen aan bod. 8 weken na het behalen van Vezelveiligheid 1 krijg je een uitnodiging voor Vezelveiligheid 2.

Elk examens duurt ongeveer een uur en kun je thuis op de computer doen.

 

- DAV 2 (deskundig asbestverwijderaar).

Als je minimaal 240 uur gewerkt hebt met je DAV 1 certificaat en al je opdrachten hebt uitgevoerd en af laten tekenen door onze mentor, mag je verder met DAV 2.

De opleiding duurt 2 dagen plus een halve dag voor de examens.

Leuke bijkomstigheid is dat je na het afronden van DAV 2 een bonus ontvangt van 250 euro.

 

Aan het werk.

Zodra jij je DAV 1 hebt afgerond ga je aan het werk bij een van onze opdrachtgevers. Je ontvangt hiervoor een salaris conform de CAO van de opdrachtgever. Alle benodigde beschermingsmiddelen zullen door QPS C-Land verstrekt worden. Beschik je niet over eigen vervoer? Dan zorgen wij ervoor dat je met een Collega mee kan rijden of dat wij een auto voor je beschikbaar stellen.